sâmbătă, 23 martie 2013

Recenzie: Mostenirea - Katherine Webb

Buna fetelor!
Aceasta este cea de-a doua recenzie facuta in cadrul campaniei vALLuntar.
Am ales aceasta carte nu fiindca am vrut-o neaparat, ci fiindca celelalte carti pe care le voiam nu mai erau pe stoc. Insa nu-mi regret alegerea, "Mostenirea" e un roman frumos si complex.

Romanul incepe cu un prolog menit sa capteze atentia cititorului - ne este prezentata Caroline abandonand un bebelus pe care il iubea, insa ii amintea de trecutul pe care se chinuia sa-l ascunda.
Actiunea se desfasoara pe doua planuri - prezentul si inceputul secolului XX, iar cititorul este purtat din inalta societate a New York-ului pana in preeria Vestului Salbatic.

Povestea principala este cea din prezent, a surorilor Erica si Beth Calcott, stranepoatele lui Lady Caroline. Ele se intorc la conacul Storton, pe care l-au mostenit de la bunica lor, Meredith - fiica lui Caroline. Numai ca intoarcerea la conac le aduce aminte de copilaria lor, cand varul celor doua, Henry, a disparut fara urma. Dinny este amicul lor din copilarie, care luase parte la incidentele dinaintea disparitiei lui Henry.
Beth e cea mai afectata, ea suferind de depresii  si inchizandu-se in sine. Erica face tot posibilul pentru a dezlega misterul, astfel eliberandu-si sora de acea povara.. Insa nu ii e deloc usor.

In firul narativ din trecut, personajul principal este Caroline, o tanara frumoasa, ce decide sa se casatoreasca cu Corin, un baiat sub nivelul ei social si pe care matusa sa cea severa nu-l accepta.
Caroline decide sa faca ce ii spune inima si isi urmeaza sotul tocmai in Vestul Salbatic, unde viata ei nu e deloc usoara, nefiind obisnuita cu caldurile infernale sau cu munca. Nu reuseste sa ramana insarcinata, insa fata ce o ajuta la treburile casnice - Magpie - da nastere unui baietel, care-i alina suferinta. 
Insa Caroline e chinuita de ganduri ascunse, iar cand viata o loveste din plin, luandu-l pe Corin de langa ea, face o fapta nesabuita si fura bebelusul.. Desigur, actiunea este mult mai complexa, insa va las sa o cititi singure. :)

Romanul m-a pus pe ganduri, sunt atatea personaje - mame, bunici, matusi - care nu stiu sau chiar nu vor sa arate iubire nici macar propriilor copii. Caroline era o tanara iubitoare, insa ajunge o mama indiferenta, plina de ura si resentimente.
Erica face puzzle-ul aproape perfect, descoperind o scrisoare scrisa de Caroline la sfarsitul vietii.
Beth scapa de sentimentul de vinovatie si se "vindeca" incet, iar Erica e fericita ca a reusit sa fie cu Dinny, de care era indragostita inca din copilarie.

Actiunea e complexa si necesita mai multa atentie si concentrare, insa romanul e foarte frumos. Gasiti cartea aici, la pretul de 34.90lei.

Recenzia este scrisa in cadrul campaniei vaALLuntar. Campania este initiata de Grupul Editorial All, cu sprijinul ROMSILVA. Dacă recenzia va strange un minim de 15 comentarii, noi vom primi un copacel pentru a-l planta. In continuare la fiecare 20 de comentarii primite o echipă de voluntari ai editurii All va planta câte un copacel.

Daca v-a placut recenzia, va invit sa ma "bombardati" cu comentarii, ca sa putem planta impreuna cat mai multi copacei! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...